MAATWERK
SOFTWARE

Creëer nieuwe mogelijkheden en voordelen met maatwerk software. Software die aansluit bij je bedrijfprocessen.

Maatwerk software

Organisaties veranderen en zo ook de behoefte ten aanzien van IT. De kunst is om dit in balans te krijgen en te houden. Daarom is ook geen enkele organisatie hetzelfde en verschillen de IT behoefte per bedrijf/branche. Soms voldoet een standaard software oplossing na verloop van tijd niet meer aan de wensen en eisen van de organisatie of de werkwijzen van het bedrijf.

Wat ga je dan doen?. Pas je dan de processen aan naar de software, of de software naar de processen.

Maatwerk heeft voordelen

Maatwerk heeft ten opzichte van standaard software zeker een aantal voordelen.

Dagelijks kom je met verschillende soorten software in aanraking. Standaard software voldoet tegenwoordig vaak niet meer precies aan je wensen. Zou het gewoon niet iets makkelijker kunnen? En waarom werkt het niet zoals jegraag zou willen?

Maatwerk software kan dan de ideale oplossing voor u zijn. Maatwerk software is software die geheel op basis van uw eisen en wensen is ontwikkeld. Maatwerk software heeft vele voordelen ten opzichte van standaard software.

Een aantal voordelen van maatwerk software op een rijtje:

 • software sluit aan bij de bedrijfsprocessen en niet andersom;
 • je beschikt en gebruikt de functionaliteiten die je nodig hebt, niet meer;
 • de kennis in de organisatie wordt ingezet voor het ontwerp;
 • eenvoudig uitbreid baar;
 • geen jaarlijks terugkerende licentiekosten;
 • geen licentiekosten voor gebruikers;
 • kan on-premise worden gebruikt maar ook in de cloud;
 • alles in eigen hand/beheer.

   Onze werkwijze

   Er is geen one-size-fits-all maar wel dicht in de buurt met onze ‘agile’ aanpak

   Ieder project en opdrachtgever is anders. Daarom bekijken we samen welke aanpak het beste past en aansluit bij het project en opdrachtgever. Ervaring leert dat een ‘scrum/agile’ aanpak vaak goed aansluit. Deze is goed te overzien, biedt snel resultaat, bijsturen is mogelijk, prioritering kan gaandeweg bijgesteld worden.

   Het voordeel van deze aanpak is namelijk flexibiliteit om snel te reageren op veranderingen in eisen, wensen en prioriteiten. Agile lost het probleem op van het lang moeten wachten voordat er begonnen kan worden met ontwikkelen. Het lost ook het probleem op van grote ingewikkelde planningen en budgetten.

   Voorbereiding is het halve werk
   Ongeacht de aanpak van het project zijn een aantal indicatoren die belangrijk zijn. Deze bepalen voor een groot deel de haalbaarheid, doorlooptijd en kosten:

   • hoe duidelijk zijn de wensen en eisen (requirements)
   • looptijd/fasering van het project (kort of langlopend)
   • fasering (wat nu en wat later)
   • afhankelijkheden van derden
   • koppelingen met bestaande oplosssingen
   • beschikbare capaciteit bij opdrachtgever

   Opdrachtgever staat altijd centraal

   FLEXIBILITEIT

   Voor onze opdrachtgevers staat flexibiliteit voorop.
   Daarom geen langdurige contracten met afname verplichtingen in uren. Wij hanteren dezelfde principes als men in de cloud/hosting wereld ziet. Je betaalt naar gelang je gebruikt…ook wel Pay-As-You-Use of Pay-As-You Grow genoemd. Uiteraard zullen we hiervan altijd in kennis stellen met een offerte. Ook het afnemen van een zogenaamde uren stippenkaart is ook mogelijk.

   We bespreken samen de minimale capaciteit die nodig is voor de realisatie van het project, dit is de basis. Is er meer ontwikkel capactiteit nodig dan schakelen wij bij. Is er minder nodig, dan schakelen wij terug.

   uurtarief

   Wij kunnen projecten op basis van uurtarief en/of op basis van fixed price worden realiseren. Dit is afhankelijk van het type project. Voor een fixed-price project gelden een aantal randvoorwaarden die ingevuld dienen te zijn. 

   Met onze ruim 20 jaar kennis en ervaring in het ontwikkelen van software beschikken wij over veel kennis. Wij doen ons werk graag, zijn gedreven, gemotiveerd en stelt ons in staat om tegen een zeer aantrekkelijk uurtarief software te ontwikkelen.

   Hosting & onderhoud

   Beschik je over een eigen IT afdeling met eigen servers/storage of een cloud server contract dan kunt u,- wanneer de voorkeur daar naar uit gaat, de software on-premise of in de cloud installeren en zelf beheren.

   Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid voor een hosting variant van de software. Je neemt dan bij ons cloud computing af en wij zorgen dat de applicatie vanuit de cloud beschikbaar komt inclusief beheer.

   Meer weten?

   Wil je meer weten over onze oplossingen, diensten of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.