MAATWERK SOFTWARE

WIJ ZETTEN SAMEN UW IDEE OM NAAR SUCCESVOLLE APPLICATIES

WAT IS MAATWERK SOFTWARE

De naam zegt het al maatwerk software is software voor u op maat gemaakt. Geen enkele organisatie is hetzelfde en ieder bedrijf heeft zijn eigen behoefte in automatisering.
Veel bedrijven kiezen steeds vaker voor software op maat in plaats van een standaardpakket. Toch wordt vaak gedacht dat maatwerk software duur is…het tegendeel is waar.

De keuze voor standaard- of maatwerk-software moet daarom goed worden overwogen. Ga je voor de specifieke functionaliteiten van maatwerk of kies je
voor alle functionaliteiten die standaardsoftware biedt? Blijkt maatwerk-software de beste keuze, kan het de organisatie veel
opleveren. Meer dan de vaak goedkopere standaardoplossing

VOORDELEN VAN MAATWERK

Maatwerk-software wordt volledig ontworpen naar de wensen en eisen van jouw organisatie. Daardoor zal de te ontwikkelen software ieder gewenst bedrijfsproces en –onderdeel optimaal ondersteunen en precies aansluiten op de wensen en eisen – niets teveel en niets dat ontbreekt.

Bij standaardsoftware komt het vaak voor dat het niet helemaal geschikt is, omdat het niet helemaal aansluit op het bedrijfsproces. Hierdoor kan er niet optimaal mee gewerkt kan worden. Of er is nog extra maatwerk bovenop de standaard software nodig, waardoor een standaardpakket veel duurder uitvalt.

De ontwikkeling van maatwerk-software begint met een inventarisatie van de wensen en eisen rondom iedere stap in het bedrijfsproces. Zo zal de uiteindelijke operationele software alle functionaliteiten bevatten die nodig zijn. Medewerkers zullen dus efficiënt met de software kunnen werken.

Een aantal voordelen op een rijtje:

 software sluit aan bij de processen en niet andersom
 u heeft alleen die functionaliteiten die u echt nodig heeft
 de kennis in uw organisatie wordt gebruikt in de software
 eenvoudig uitbreidbaar
 geen jaarlijks terugkerende licentiekosten
 geen licentiekosten voor gebruikers

EN NU…

Om je idee om te zetten naar een maatwerk oplossing gaan we eerst samen de behoeften duidelijk in kaart brengen. Als alle wensen en eisen duidelijk zijn kan de ontwikkelde maatwerk software het gewenste effect hebben.

Nu de behoefte bekend zijn moeten de functionaliteiten in kaart worden gebracht. Wie kent er beter het bedrijfsproces binnen uw organisatie als u zelf/medewerkers. Wie beter kan er een vertaling maken in de vorm van een functioneel ontwerp als de eind
gebruiker zelf. Samen gaan wij om tafel zitten om deze vertaling op te schrijven/te specificeren.

Elke investering moet zich natuurlijk terug verdienen. Dit is bij maatwerk software niet anders. Software die het bestaande probleem niet of onvoldoende oplost of processen niet efficiënter maakt, kost in de regel geld en levert niets op.

BLUETOOTH, RFID EN NFC

Draadloze communicatie speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Deze technologieën beschikken allemaal over unieke kwaliteiten/eigenschappen. Ook worden er steeds meer software oplossingen ontwikkeld met deze draadloze technieken. Handig om te weten wat deze oplossingen inhouden en waarvoor ze gebruikt kunnen worden.

BLUETOOTH

Bluetooth is een draadloze standaard die is ontwikkeld om datakabels te vervangen. Deze radioverbinding in de 2,4GHz-band ondersteunt 2-weg communicatie binnen een bereik van ongeveer 10 meter. Bij het opvoeren van het zendvermogen kan 100 meter worden behaald. Simpel gezegd laat Bluetooth verschillende typen apparaten met elkaar werken. Denk aan een draadloze verbinding tussen een muis en een computer of speakers en een headset.

Bluetooth zit in de meeste moderne mobiele telefoons maar wordt ook gebruikt voor informatietags zoals de iBeacon. Deze technologie is zeer geschikt voor dataoverdracht zoals geluid, foto, video of andere informatie.

RFID

RFID (Radio Frequency Idenfication) is een methode die gebruik maakt van radiogolven. Met deze methode kan via radiogolven een object geïdentificeerd worden. RFID TAGS zijn kleine chips die een identificatie code bevatten en die op afstand kan worden uitgelezen. RFID is de opvolger van de streepjescode (barcode). Met als voordeel dat er meer informatie kan worden opgeslagen en de chip vrijwel onzichtbaar in voorwerpen kan worden verwerkt.

RFID is in korte tijd razend populair geworden. De techniek is zeer gebruikersvriendelijk doordat het uitlezen op afstand kan gebeuren, zonder  dat de TAG zichtbaar is.

NFC

NFC (Near Field Communicatoin) lijkt op bluetooth en RFID, maar heeft enkele unieke kwaliteiten. NFC is gebaseerd op RFID en maakt het mogelijk om kleine hoeveelheden gegevens op korte afstand (max. 10 cm) te versturen. Deze techniek zit momenteel al in bijna alle telefoons en passen (bank, OV kaart). Ook voor NFC geldt dat het eenvoudig en laagdrempelig is en voor diverse oplossingen toepasbaar is. NFC is een 2-weg communicatie terwijl RFID 1-weg communicatie is. Het verschil is dat 2-weg communicatie zenden en ontvangen is en 1-weg communicatie alleen lezen.

Contact

Mobiel

06-23111067

ADRES

STANDAARDMOLEN 86,
6003 CK WEERT