MAATWERK SOFTWARE

Van idee naar een volledige applicatie

WAT IS MAATWERK SOFTWARE?

De naam zegt het al maatwerk software is software op maat gemaakt. Geen enkele organisatie is hetzelfde en ieder bedrijf heeft zijn eigen behoefte in automatisering. Veel bedrijven kiezen steeds vaker voor software op maat in plaats van een standaard software pakket. Toch wordt vaak gedacht dat maatwerk software duur is…het tegendeel is waar.

De keuze voor standaard- of Aangepaste software moet daarom goed worden overwogen. Ga je voor de specifieke functionaliteiten van maatwerk of kieze voor alle functionaliteiten die standaard software biedt?. Blijkt maatwerk software de beste keuze, dan kan het de organisatie veel opleveren zowel functioneel als financieel. Eventsoft zal aangepaste software met alle functionaliteit voor u bouwen.

VOORDELEN VAN MAATWERK

Aangepaste software is volledig ontworpen naar de wensen en eisen van uw organisatie. Daardoor zal de te ontwikkelen software ieder gewenst bedrijfsproces en -onderdeel optimaal ondersteunen en aansluiten op de wensen en eisen.

Bij standaard software komt het vaak voor dat het niet helemaal geschikt is, omdat het niet helemaal aansluit op het bedrijfsproces. Hierdoor kan er niet optimaal mee gewerkt worden. Of is er nog extra maatwerk bovenop de standaard software nodig.

De ontwikkeling van maatwerk software begint met een inventarisatie van de wensen en eisen rondom iedere stap in het bedrijfsproces. Zo zal de uiteindelijke operationele software alle functionaliteiten bevatten die nodig zijn. Medewerkers zullen dus efficient met de software kunne nwerken.

EN HOE NU VERDER…

Een aantal voordelen van Aangepaste software op een rijtje:

  • software sluit aan bij de bedrijfsprocessen en niet andersom;
  • je beschikt en gebruikt de functionaliteiten die je nodig hebt, niet meer;
  • de kennis in de organisatie wordt ingezet voor het ontwerp van de software;
  • eenvoudig uitbreidbaar;
  • geen jaarlijks terugkerende licentiekosten;
  • geen licentiekosten voor gebruikers;
  • kan on-premise worden gebruikt in plaats van cloud;
  • cloud is niet altijd goedkoper…pas hier mee op;
  • alles in eigen hand/beheer

Bel of WhatsApp:
+31 (0)6 23 11 10 67

EN HOE NU VERDER…

Jouw eisen en wensen staan centraal. Daarom gaan we eerst gezamelijk alles in kaart brengen. Van strategie naar het functioneel ontwerp en zogenaamde mock-up (getekende schermen). Als dit allemaal klopt gaan we een eerste prototype ontwikkelen en groeien we door naar een volledige werkend systeem.

We doen dit middels de scrum methode waarbij we middels korte sprints van 1,2 of 3 weken iedere keer een stukje werkende software opleveren. Dus niet drie maanden aan de sofware werken en dan pas opleveren. Iedere keer na 1,2 of 3 weken is er nieuw functionaliteit beschikbaar die dan getest kan worden.

Het testen gebeurd gezamelijk met gebruikersgroepen. Wij testen op een andere wijze als dat de gebruikers dit doen en hierbij komt waardevolle informatie naar boven om de software nog beter aan te laten sluiten bij de gebruikers/organisatie/proces.