!POLSBAND voor
het zelf printen
van polsbandjes

Ontwerp en print je eigen polsbandjes met je eigen ontwerp en aantallen die je nodig hebt…snel en eenvoudig.

Zelf je polsbandjes printen

Ruim 10 jaar geleden maakte wij, -als eerst in Nederland, het al mogelijk om zelf polsbandjes
te printen. Je eigen polsbandjes ontwerpen en printen met je eigen tekst, opmaak en in de aantallen die je nodig hebt. Géén minimale afname van voorbedrukt polsbandjes, géén ontwerp/offset kosten en géén polsbandjes die overblijven en niet meer gebruikt worden.

Je eigen ontwerp

Met de ingebouwde rapport generator ontwerp je zelf polsbandjes in je eigen opmaak inclusief lettertypes, afbeeldingen en vormen zoals lijnen, vierkant enz.

1D/2D barcodes

Print een 1D of 2D barcode op de polsbandjes. Voor polsbandje wordt een een unieke barcode gegenereerd. Scannen kan met de gratis bijgeleverde Scan-And-Go software.

Geldigheid datums

Gebruik geldigheid datums om bij het scannen te controleren of een polsbandje geldig is in de scan periode. Toegang kan eenmalig of continue zijn.

Meerdere printers

Je kunt meerdere printers tegelijk gebruiken. Koppel een polsbandje aan een printer zodat je op de ene printer bijvoorbeeld geel print en de andere printer rood

Gepersonaliseerd

Importeer een Excel sheet met namen om gepersonaliseerde polsbandjes te printen.
U kunt zoeken op namen om vervolgens alleen dat ene polsbandje te printen.

Toegang scannen

Je maakt op basis van een selectie het scan bestand inclusief de scan tool. Uitpakken op een laptop, scanner aansluiten en je kunt de toegang scannen. Snel en gemakkelijk.

!POLSBAND
printen en
scannen

Iedereen kent ze wel…de gekleurde polsbandjes. Polsbandjes zijn uitermate geschikt als controlemiddel omdat polsbandjes niet overdraagbaar zijn zonder ze te beschadigen. Polsbandjes zijn er in diverse soorten, materialen en kleuren te verkrijgen.

De meest bekende polsbandjes zijn de zogenaamde Tyvek polsbandjes. Tyvek polsbandjes lijken op papier, maar dat is het niet. Tyvek is een heel dicht geweven kunststof dat veel betere eigenschappen heeft dan normaal papier.

Wij gebruiken thermische polsbandjes. Deze beschikken over een gladde structuur, wit vlak om te printen en een zogenaamde black-mark (stop streep) aan de onderzijde t.b.v. printen. Door deze eigenschappen zijn ze uitermate geschikt om zelf te printen.

TOEGANGSCONTROLE
Polsbandjes zijn geschikt als toegang of entree bandjes voor evenementen, feesten, party`s, congressen en dergelijke. Met een polsbandje is aan te geven of een persoon wél of géén toegang.

LEEFTIJD IDENTIFICATIE
De polsbandjes kunnen ook dienen als leeftijdsbandje of alcoholbandje. De kleur van het polsbandje geeft dan aan of een persoon wel of geen alcohol mag consumeren.

GROEP IDENTIFICATIE
Polsbandjes kunnen ook gebruikt worden voor de identificatie van groepen. Bijvoorbeeld een groep binnen een accommodatie waarvoor een speciaal arrangement geldt. Ook bij sport en spel situaties kan het heel praktisch zijn groepen deelnemers van elkaar te onderscheiden.

PERSOON IDENTIFICATIE
Een polsbandje met de naam van het kind of de school en een mobiel nummer van een ouder of begeleider doet wonderen. De polsbandjes zijn zeer geschikt voor schoolreisjes en dergelijke. Wanneer een kind is zoek geraakt kan met via het polsbandje met daarop de naam/telefoonnummer direct contact opnemen met de ouder/begeleider.

PERIODE / HUUR IDENTIFICATIE
Door het inzetten van polsbandjes met eigen tekst, datum en begin/eind tijd voor bijvoorbeeld de huur periode van een waterski baan of een andere activiteit heeft men direct inzicht of alles nog binnen de afgesproken huur periode valt.

Bulk polsbandjes

Print in één keer meerdere identieke polsbandjes met je eigen ontwerp, layout, volgnummer en eventueel een barcode (QR-code).

Met de bulk polsband optie print je meerdere dezelfde polsbandjes. Dit is eigenlijk vergelijkbaar als het bestellen van polsbandjes. Alleen heb je dan vaak te maken met een minimale afname, opzetkosten en kosten per polsbandje. Nu print je de aantallen die je nodig hebt voor je evenement of toepassing.

Tijdens het invoeren van de gegevens voor het polsbandje kun je tevens aangegeven of je gebruik wilt maken van een geldigheid datum. Je geeft de start en eind datum op voor het evenement en je bent klaar om te printen.

Het ontwerpen van de lay-out die je geheel zelf in je eigen opmaak. Door gebruik te maken van een barcode kun je straks de polsbandjes scannen. De  combinatie van geldigheid datum + barcode geeft je toegangscontrole.Je kunt bij het scannen aangeven of een barcode eenmalig of continue wilt scannen. Kies je voor eenmalig dan scan je bijvoorbeeld alleen bij binnenkomst. Bij continue scannen, scan je bij binnenkomst en het verlaten iedere keer opnieuw.

Gepersonaliseerde polsbandjes

We gebruiken een Excel sheet met twee kolommen om gegevens te importeren.

Het idee achter groeps polsbandjes is dat het vaak gaat om gepersonaliseerde polsbandjes. Polsbandjes voor een groep mensen voor een activiteit of evenement en een gepersonaliseerd karakter hebben. Denk bijvoorbeeld aan evenement voor kinderen of een whisky proeverij met inschrijving. Evenementen waarvoor mensen zich opgeven en op persoonlijke titel toegang krijgen.

De basis van de groep polsbandjes is een Excel sheet met 2 kolommen. Bijvoorbeeld de voor -en achternaam van een persoon. Ook beschikken deze polsbandjes over een uniek volgnummer en een barcode. Dit wordt automatisch gegenereerd bij het importeren en u bent vrij om deze gegevens in een ontwerp te gebruiken.

Ook hier kun je een eigen ontwerp maken, barcode gebruiken, geldigheid datum en scan mogelijkheden met de Scan-And-Go functie.

Scan-And-Go

Scan de polsbandjes op geldigheid, dit kan eenmalig of continue.

Met behulp van de Scan-And-Go functie stel je een scan bestand samen van de polsbandjes die je wilt gaan scannen. Dit is op basis van eerder geprinte polsbandjes of de groep polsbandjes.

De Scan-And-Go functie zal het scan bestand aanmaken inclusief de scan software. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om dit rechtstreeks naar een usb-stick, of ieder andere extern opslag medium, te exporteren.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de usb-stick in een laptop te plaatsen, scanner aansluiten en software starten op de usb-stick. Je kunt nu starten met je polsbandjes scannen. Bij het scannen heb je twee mogelijkheden:

  • éénmalig: hierbij scan je alleen eenmalig bij binnenkomst;
  • continue: hierbij scan je bij binnenkomst en verlaten iedere kieer opnieuw.

Prijzen

Bekijk hier onze licenties / prijzen van de software.

Roadmap

Volg de actuele ontwikkelingen en geplande features van de software.

Bug fixes

Foutjes lossen we snel op...kijk hier naar de bug fixes en releases.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze oplossingen, diensten of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.