We are a full service

DRAADLOZE TECHNIEK
LONG DISTANCE
CELLULAR

Geen wifi punt in de buurt en toch toegang nodig?
Gebruik dan mobiel data verkeer zoals GPRS of LTE.

Maatwerk software, Verhuur, Laptop, Barcode, scanner, Draadloos Techniek Peer-to-peer Low-power & short range Local area network Long distance Cellular Low-power & long range Bluetooth Zigbee Z-Wave LTE Wifi NFC Lora Gsm GPRS, Peer-to-peer Directe communicatie Bluetooth Wifi-direct RFID NFC

INLEIDING

Geen WiFi in de buurt maar toch een verbinding nodig naar bijvoorbeeld kantoor. Dan kun je gebruik maken van GSM/PRS of LTE technieken. Allemaal geschikt om lange afstanden te overbruggen en grote hoeveelheid data te versturen.

GSM / GPRS

Lange tijd is GSM (Global System for Mobile communication) in combinatie met GPRS (General Packet Radio Service) voor gegevensoverdracht de meest gebruikte cellulaire technologie voor producten waarvoor geen grote hoeveelheden gegevensoverdracht nodig zijn. Dit komt voornamelijk door de brede beschikbaarheid en de relatief lage hardwarekosten van GSM / GPRS-hardware.

Daar komt helaas een einde aan. De meeste mobiele providers over de hele wereld bouwen GSM geleidelijk uit, zodat ze meer bandbreedte kunnen vrijmaken voor 4G- en 5G-smartphones, waarvoor enorme hoeveelheden gegevensoverdracht nodig zijn.

Sterker nog, er is in ieder geval nog geen duidelijke alternatieve technologie. De meest waarschijnlijke optie is om de hardware te upgraden van een GSM-oplossing naar een LTE-cellulaire technologie, maar dat gaat gepaard met een grote prijsverhoging.

LONG TERM EVOLUTION (LTE)

LTE is een 4G-cellulaire technologie die veel hogere datasnelheden ondersteunt dan GSM. Als uw product zeer hoge mobiele gegevensoverdrachtsnelheden vereist, dan is LTE waarschijnlijk de beste keuze. LTE is niet zomaar een update van een huidig netwerkt zoals het GSM of UMTS netwerk maar echt een volledig nieuw netwerk met nieuwe masten/antennes en alle andere apparatuur. Dit is een techniek die het mogelijk maakt om meer en sneller informatie te verzenden en ontvangen dan tot nu mogelijk was GSM, GPRS, EDGE of UMTS. Met LTE wordt de informatie niet in één keer over het netwerk gestuurd maar in stukjes en altijd via IP (internet Protocol). Hierdoor is het mogelijk om via een mobiele telefoon gemakkelijk informatie uit te wisselen.

Portofonie maakt tegenwoordig steeds vaker gebruik van een LTE netwerk omdat de meeste telecom providers al hierover beschikken. De traditionele portofoons maken plaats voor Android gebaseerde devices met portofoon functionaliteiten over het LTE netwerk. Ook IoT devices kunnen gebruik maken van LTE hoewel daarvoor steeds vaker LTE-M voor wordt gebruikt. Dit is goedkoper dan LTE.

  Welke technieken zijn er?

  PEER-TO-PEER
  technologie

  Bluetooth Classic / WIFI DIRECT en Near Field Communication (NFC)

  low power &
  short range

  Bluetooth Low-Energy (LTE) / ZigBee / Z-WAVE / 6LoWPAN

  Barcode printers

  Printers en de verschillen en waar moet je op letten bij de aanschaf

  Barcode scanners

  Scanners en de verschillen en waar moet je op letten bij de aanschaf

  Rfid & Nfc

  Wat is Rfid en NFC en hoe werken de tags en welke tags zijn er

  Heb je vragen?

  Heb je vragen over barcodes, rfid of onze oplossingen...neem contact op.