Event Management

QR-CODE… wat is het en wat kan ik er mee?

QR-codes wordt steeds vaker ingezet. Op deze pagina een korte toelichting over de QR-code en zijn toepassing.

Persoonlijk contact

30 jaar ervaring

Service & support

Wij werken SAMEN

onze diensten

QR-CODE

De QR-code (2D barcode) zijn de codes die we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen. Deze codes bestaan uit allemaal kleine blokjes en kunnen veel meer informatie bevatten dan een streepjes(1D) barcode. Er kunnen in één 2D code duizenden karakters verwerkt worden, soms op zeer kleine oppervlaktes en toch nog leesbaar zijn.

QR-OCDE

WERKING QR-CODE

De techniek achter een QR-code is erg ingewikkeld. De drie blokken in de hoeken laat de scanner duidelijk weten dat het gaat om een QR-code en geeft ook de dimensies (breedte en hoogte) aan van de code, zodat de scanner weet welk gedeelte gelezen/gescand moet worden. 

Rondom deze drie blokken word informatie gegeven over de indeling van de code ten behoeve van fout correctie. Daarnaast bevat de code versie informatie, uitlijning, timing. De laatste twee om de scanner te helpen begrijpen om de positie van elke cel in de code gemakkelijk terug te vinden. De zogenaamde QUITE-zone is een lege rand om de code. Dit is nodig om de code los te zien van andere prints die eventueel in hetzelfde oppervlak aanwezig zijn.

  QR-CODE

  AFMETING QR-CODE

  De hoeveelheid blokjes is afhankelijk van de hoeveelheid informatie die opgeslagen wordt in de QR code. Contactgegevens hebben bijvoorbeeld veel meer blokjes nodig dan een URL.

  Daarnaast heeft de hoeveelheid blokjes ook invloed op de minimale grootte van de code. Hoe meer informatie er wordt opgeslagen des te groter de code moet worden weergegeven om goed gescand te kunnen worden. Maar natuurlijk heeft de afstand waarop gescand moet worden ook invloed op de minimale grootte van een code.

  Ervaring heeft ons geleerd dat een code op bijvoorbeeld een visitekaartje, flyer of folder minimaal 2 cm breed en hoog moet zijn. De scanafstand is een stuk kleiner waardoor de QR code kleiner kan blijven.

  Type barcode scanners

  QR-CODE

  WEBSITE

  Na het scannen zie je de link naar de website die je vervolgens kunt openen.

  QR-CODE

  TELEFOONNUMMER

  Na het scannen wordt het telefoonnummer getoond om opgeslagen te worden.

  QR-CODE

  INFORMATIE / TEKST

  Na het scannen wordt het tekst bericht of informatie zichtbaar.

  QR-CODE

  SMS BERICHT

  Een voorgeprogrammeerd SMS bericht wordt getoond, klaar om te verzenden.

  QR-CODE

  VCARD INFORMATIE

  Contact gegevens wordt getoond na het scannen van de QR code.

  QR-CODE

  GOOGLE MAPS

  Na scannen wordt Google maps geopend met een adres.

  meer weten?

  Wil je meer weten over onze oplossingen, diensten of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

  barcode scanners

  Lees meer over barcode
  SCANNERS

  barcode printers

  Lees meer over barcode
  PRINTERS

  QR-CODE

  Lees meer over de 
  QR-CODE

  Waarom EVENTSOFT?

  Dat moet je eigenlijk zelf ervaren of van onze klanten horen. Maar wij zijn niet de moeilijkste, denken met je mee, in oplossingen en wat wél mogelijk is. Wij weten hoe belangrijk een evenement is en zullen dan altijd voor je klaar staan. Ook als je nog geen klant van ons bent...bel ons wanneer je een uitdaging hebt...dat mag ook 's avonds of in het weekend

  +31 (0)6 23 11 10 67

  Persoonlijk contact

  Door ons persoonlijk en direct contact beschik je altijd over een vast aanspreekpunt voor het project. Zowel in de voorbereiding als tijdens je evenement.

  Jarenlange praktijk ervaring

  Wij weten als geen ander waar de uitdagingen liggen, tegen welke problemen je kunt aanlopen maar vooral hoe wij ze samen op kunnen lossen. Wij denken in oplossingen.

  Onze service & support gaat verder..

  Een 9 tot 5 mentaliteit werkt niet in deze branche. Dus ook 's avonds en in de weekenden staan wij voor je klaar als je ons nodig hebt. 

  Wij werken SAMEN

  Samenwerken en samen doen staat bij ons voorop. Wij zien ons als jouw strategische partner in plaats van een eenmalige klant.