We are a full service

BARCODE
PRINTERS

Welk type barcode printers zijn
er en wat zijn de verschillen.

Maatwerk software, Verhuur, Laptop, Barcode, scanner, Draadloos Techniek Peer-to-peer Low-power & short range Local area network Long distance Cellular Low-power & long range Bluetooth Zigbee Z-Wave LTE Wifi NFC Lora Gsm GPRS, Peer-to-peer Directe communicatie Bluetooth Wifi-direct RFID NFC

INLEIDING

Wanneer je barcodes wilt gebruiken zul je ze vaak ook uit moeten printen op labels. Dit kan vaak vanuit bijvoorbeeld een voorraad systeem. Uiteraard kun je barcodes voor verschillende toepassingen gebruiken.

Voor het printen van labels heb je speciale printers nodig omdat de labels vaak op rol zitten. Hierdoor kun je iedere keer één label printen wat op een laserprinter lastiger zal gaan.

Type barcode printers

Label printer zijn vaak meestal thermische printers. Een thermische printer gebruikt geen inkt of toner maar gebruikt hitte om de afdruk op het papier te zetten. Er bestaan 2 soorten printers:

thermisch transfer printen maakt gebruik van een ”inktlint” om een label te printen. De printkop verwarmt eigenlijk net als bij het thermisch direct printen het gedeelte van de lint dat je wilt printen. De verwarmde delen van het lint blijven vervolgens achter op het label. Labels met deze print methode zijn vele malen langer leesbaar.

direct thermisch printen van labels is een eenvoudige oplossing voor labels waarbij een korte levensduur benodigd is. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan verzendetiketten.

Bij direct thermisch printen ontstaat de bedrukking door middel van verwarming van de printkop op gedeeltes die je bedrukt wilt hebben op uw label. Een voorbeeld van een direct thermische bonnen kennen we allemaal…de kassabon. Wanneer je deze in de zon legt zal het papier zwart kleuren. Dit is ook één de nadelen van thermisch papier.

AANDACHTSPUNTEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN SCANNER

01

TOEPASSING

De eerste vraag die je moet stellen is: wat wil je printen? Een simpele vraag die in de praktijk toch nog met enige regelmaat niet voldoende wordt gesteld. Je moet niet alleen duidelijk hebben wat je wilt printen, de aantallen, voor welke toepassing (kort of langdurig leesbaar) en voor welke omgeving (magazijn, fabriek, kantoor enzovoorts.)

02

DE OMGEVING

De toepassing in een winkelomgeving of in een magazijn vraagt om andere keuzes. Voor een winkelomgeving kun je een bonprinter gebruiken voor je kassa of een eenvoudige labelprinter voor kleine aantallen (verzend)labels. Voor een magazijn of een industriële omgeving wil je een robuuste printer hebben. Daarom hebben de meeste printer leveranciers zowel desktop modellen als industriële printers.

03

LEVENSDUUR, KWALITEIT & LEESBAARHEID

Print je labels met een korte levensduur zoals verzend labels dan heb je een ander type printer nodig dan wanneer je labels print voor productidentificaties, voor op dossiers, ziekenhuis toepassingen oftewel labels met een langere levensduur. Direct thermische printers worden vaak gebruikt voor labels met een korte levensduur en thermisch transfer voor langere levensduur, betere leesbaarheid en houdbaarheid.

04

HOEVEEL LABELS MOET JE PRINTEN?

Print je dagelijks maar een beperkt aantal verzend labels dan kun je vaak al vooruit met een eenvoudige direct thermische desktop printer. Wanneer het printen van de labels wat langer duurt is niet zo erg. Voor een magazijn/voorraad systeem worden vaak veel labels in batch geprint of moeten labels snel geprint kunnen worden. Dat in combinatie met een langere levensduur en kwaliteit vereist een andere type printer.

05

HOEVEEL LABELS MOET JE PRINTEN?

Print je dagelijks maar een beperkt aantal verzend labels dan kun je vaak al vooruit met een eenvoudige direct thermische desktop printer. Wanneer het printen van de labels wat langer duurt is niet zo erg. Voor een magazijn/voorraad systeem worden vaak veel labels in batch geprint of moeten labels snel geprint kunnen worden. Dat in combinatie met een langere levensduur en kwaliteit vereist een andere type printer.

06

HET TYPE LABEL

Niet iedere printer ondersteund het printen van brede labels. De afmeting van het te printen label bepaald mede welke type printer je nodig hebt. Niet iedere printer is geschikt om bijvoorbeeld labels te printen van 15 cm breed. Vergeet niet dat u voor een direct thermische printer een ander type label nodig heeft dan voor een thermische transfer printer.
Bij een direct thermische printer ontstaat de bedrukking door middel van het verwarmen van de printkop. Dit vereist labels met een toplaag die reageert op warmte. Een thermische transfer printer maakt gebruik van een ‘inktlint’ om de afdruk over te brengen. Ook het ‘inktlint’ is er in verschillende soorten/kwaliteiten te krijgen.

Alles over barcode printers

Barcode algemeen

Uitleg voer GTIN/GS1/EAN barcode en natuurlijk 1D en 2D

QR-code

Hoe werkt een QR-CODE en welke toepassingen zijn er?

Barcode printers

Printers en de verschillen en waar moet je op letten bij de aanschaf

Barcode scanners

Scanners en de verschillen en waar moet je op letten bij de aanschaf

Rfid & Nfc

Wat is Rfid en NFC en hoe werken de tags en welke tags zijn er

Heb je vragen?

Heb je vragen over barcodes, rfid of onze oplossingen...neem contact op.